Sfaturi pentru Evaluarea Națională

exam2

Cele două probe ale examenului de Evaluare Națională -la limba și literatura română și matematică (adăugându-se cea la limba maternă, pentru minorități) se vor desfășura în cursul săptămânii care începe, în datele de 14 și 16 iunie. De aceea, am considerat că este de datoria noastră să venim cu câteva recomandări pentru elevii care trec acum prin emoțiile examenelor.

  1. Nu petreceți prea mult timp asupra unui subiect, riscați să ajungeți să nu acordați suficient timp celorlalte. Încercați să rezolvați o ultima variantă și, dacă nu ați făcut-o până acum, să cronometrați ce interval alocați fiecărui subiect.
  2. Nu uitați să transcrieți fiecare informația relevantă de pe ciorna de examen, aceasta nu este luată în considerare de către corectori.
  3. Citiți cu mare atenție cerințele, nu de puține ori am avut experiența neplăcută de a vedea copii foarte inteligenți și silitori care nu parcurg enunțurile până la final și își dau seama ulterior că nu au respectat cerința întru totul.
  4. Pentru proba la Limba și literatura română, aveți mare grijă la respectarea normelor de punctuație și ortografie și la lizibilitatea lucrării (evitați tăieturile în exces și aveți grijă la așezarea în pagină).
  5. Aveți încredere în voi și în forțele proprii, ați muncit cu un scop de-a lungul acestui an școlar și al anilor de gimnaziu, ați acumulat cunoștințe, iar notele primite nu vă definesc pe voi ca persoane sau inteligența voastră, ci sunt doar o ilustrare a eforturilor depuse.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest