Cursurile noastre
Încercăm să ne diversificăm în funcție de nevoile elevilor. Suntem un centru care se adresează copiilor din clasele IV-XII. Structurarea materiei se face în funcție de ritmul de învățare al fiecăruia. Meditațiile se fac ținând cont de programa scolară actualizată.
‚, Doamna, la ce îmi trebuie mie matematica? ‘’
Este probabil una dintre întrebările pe care le auzim cel mai des de la cei mici. La ce ne ajută matematica?
Matematica apare peste tot în jurul nostru, de la tehnologie, construcții si transport la calatorit sau gatit.
În primul rand, matemtica, ne ajută să avem o viață ordonată și să ne focusăm mai ușor pe lucrurile importante pentru noi. În matematică, ca în viață, cu cât deținem mai multe informații, cu atât ne dăm seama ce date ne pot ajuta și contextul în care pot fi folosite.
In epoca vitezei și a informatiei, unde orice este la un click distanță, matematica ne poate dezvolta gândirea critică si capacitatea de a analiza și sintetiza mai usor multitudinea de informatii de care ne lovim zilnic.
Deasemenea, ne antrenează memoria, ne face mai atenți la detalii și poate cel mai important, ne ajută să ne focusăm pe gasirea unei soluții, pentru că, nu e așa, mereu există cel puțin o soluție la orice problemă.
In plus, în viața de zi cu zi, ne lovim de matematică peste tot, cand călatorim, cand mergem la piața si cand gatim……sau cand comandăm.
Călătoriile frumoase încep cu cărți bune și cu multă răbdare. Orice carte deschisă înseamnă cunoaștere, iar lectura este ca un fel de scufundare în cele mai profunde minți. Meditațiile la limba și literatura română nu își propun doar să amelioreze utilizarea limbii, ci și să îndrume copiii către lectură prin curiozitate și entuziasm. Cu ajutorul metodelor moderne de predare, elevii vor fi pregătiți riguros pentru evaluarea națională, dar și pentru bacalaureat.
Cum se desfășoară meditațiile la limba și literatura română? Primul pas pe care îl face profesorul meditator va fi întotdeauna către lacunele elevului. Pentru a acoperi atât partea de gramatică, cât și cea de literatură într-un timp eficient, elevii de gimnaziu vor avea ședința de 2 ore împărțită în felul următor: o oră de lucru pe gramatică și o oră de lucru pe literatură. Gramatica este consolidată prin reactualizarea informațiilor și rezolvarea exercițiilor în conformitate cu cerințele de la evaluarea națională. După pregătirea materiei, elevii vor fi familiarizați cu testele de antrenament și cu atmosfera examenului.
În ceea ce privește pregătirea elevilor pentru examenul de bacalaureat, se va face o călătorie prin toate curentele literare și operele reprezentative ale acestora, având în vedere pregătirea subiectului III, care, de obicei, îi pune pe elevi în dificultate. Cu ajutorul profesorului, elevii vor avea parte de predări schematice și interactive, dar și îndrumuri către cele mai accesibile metode de învățare prin diferite tehnici. De asemenea, pentru subiectul II, profesorul va explica conceptele de teorie literară și va propune modele de rezolvare și de formulare academică pentru un rezultat optim. Testele de antrenament vor completa pregătirea elevului.
Pe lângă examenele care ne îndreaptă, de obicei, către meditații, profesorii de limba și literatura română încurajează creativitatea. Așadar, copiii pasionați de scris pot veni cu propriile creații, lecturi, impresii pe care le pot dezbate împreună cu profesorii noștri. Este încurajată gândirea critică și participarea activă. Cuvintele construiesc!
Engleza este limba oficială în 53 de ţări
Engleza este limba maternă a peste 400 de milioane de oameni din lume
Engleza este limba mass mediei şi a internetului. Învăţând engleză, vă puteţi bucura fără probleme de cărţile, cântecele, filmele şi emisiunile voastre preferate!
Cunoaşterea limbii engleze creşte semnificativ şansele de a vă găsi un job în cadrul unei companii multinaţionale în ţară sau în străinătate
Mii de universităţi de top din întreaga lume oferă programe cu posibilitatea de predare în limba engleză.
Dacă încă nu eşti convins, atunci vino la Centru pentru a cunoaşte partea distractivă şi satisfăcătoare a studiului unei limbi străine! Îmbinând utilul cu plăcutul, îţi vom arata că o limbă nouă nu înseamnă numai reguli şi gramatică, ci înseamnă o cultură şi un set de valori inedite, care îţi vor deschide noi perspective.
O limbă străină este un atuu pe care îl poţi folosi oricând!
Ce mai e și cu fizica asta și la ce folosește? De ce să o învățăm?
Putem să o învățăm așa, chinuit și pe deasupra, ca să luăm o notă la școală. Dar mai interesant e atunci când o înțelegem, când îi pătrundem tainele, când observând natura și înțelegând de ce lucrurile se întâmplă așa și nu altfel, reușim să construim la rândul nostru lucruri utile. Fizica, alături de chimie și biologie este pretutindeni în jurul nostru. Este știința care ne explică de ce un obiect se mișcă sau stă pe loc, ce este lumina, cum producem și cum folosim curentul electric, cum putem produce căldură sau frig, și multe altele. Aplicațiile fizicii în viața de zi cu zi sunt nenumărate: de la pârghiile folosite în construcții pentru a ridica obiecte grele folosind o forță mică la pârghiile folosite în medicină; înțelegând cum se comportă un mobil în mișcare putem proiecta corect și eficient un drum sau un pod; avem nevoie să studiem echilibrul corpurilor pentru a putea proiecta și dimensiona corect o clădire; cu electricitatea și magnetismul ne întâlnim în funcționarea diferitelor aparate casnice sau industriale dar și în proceduri și tratamente ale diferitelor afecțiuni; și exemplele pot continua. Iar dacă vrem să privim mai relaxat, tot fizica ne poate ajuta și să pregătim momente de destindere, mici trucuri cu care să ne uimim auditoriul.
Privind în jur cu atenție și curiozitate, observând și punându-ne întrebări, putem învăța cu plăcere fizica! Iar ce am învățat cu plăcere ne va rămâne toată viața. Apoi nota de la școală o să vină ca bonus.
Cand vorbim despre dezvoltare personală, vorbim despre diverse tehnici de îmbunătățire a obiceiurilor, comportamentului, acțiunilor și reacțiilor.
De asemenea, trebuie să fim dispuși să ieși din zona noastră de confort și, uneori, să facem lucruri care sunt incomode, dar care sunt pentru binele nostru. O minte deschisă și dorința de a învăța și de a crește sunt, de asemenea, importante.
Creșterea personală este un proces continuu care începe de la o vârstă fragedă, si este modelat mai ales de părinți, profesori și mediu.
Cu toate acestea, pentru a profita la maximum de el, trebuie să conștientizăm procesul, să știm ce este și să luam măsurile corecte pentru a ne dezvolta și a ne îmbunătăți.
Iată câteva exemple pentru a clarifica ce este creșterea personală:
– învățarea de a controla furia
– învățarea de a depăși amânarea și lenea
– te ajută să devii o persoană mai responsabilă
– înveți să-ți dezvolți noi abilități
O metodă foarte simplă și utilă pentru creșterea personală este să ne privim comportamentul și viața cu o minte deschisă și imparțială. Asta ne va arăta ce schimbări trebuie să facem în noi și în viața noastră.