Blog
Bacalaureatul la geografie constituie una dintre opțiunile probei la alegere pentru profilul uman ( filologie și științe sociale ) și cel tehnologic. …
Noțiuni de fonetică III
Încheiem, cu articolul prezent, seria lecțiilor de fonetică. Am bifat până acum, în articolele anterioare, probleme precum grupurile de sunete diftong, triftong …
Noțiuni de fonetică II
Continuăm astăzi seria lecțiilor de fonetică începută în articolul anterior. Am discutat data trecută despre noțiuni precum diftongul, triftongul și hiatul. De …
Noțiuni de fonetică I
Dacă până acum am dezbătut și lămurit probleme de morfologie și sintaxă în articolele noastre, astăzi ne dorim să discutăm despre fonetică …
Cititul și importanța sa
Cu toții auzim adesea despre importanța incontestabilă a lecturii și despre beneficiile acesteia. Ceea ce trebuie să știm, cu adevărat, este faptul …
Raporturi de coordonare/subordonare în frază
Propoziția este dată de predicat. Aceasta nu există în absența lui, iar numărul de predicate dintr-o frază echivalează cu numărul de propoziții. …
Modurile nepredicative ale verbului
Lecția de gramatică de săptămâna aceasta se referă la modurile nepredicative/nepersonale ale verbului, formarea acestora și câteva dintre funcțiile lor sintactice. În …
Model punct de vedere bacalaureat istorie
Recent v-am oferit o serie de sugestii privitoare la rezolvarea exercițiilor de la subiectul I al examenului de bacalaureat la istorie, exerciții …
Rezolvări ale subiectului I de bacalaureat la istorie
Dacă până acum v-am venit în ajutor ( sperăm noi ) cu lecția de gramatică, unde am sintetizat informații esențiale pentru elevii …
Gradele de comparație ale adjectivului
Discuția de astăzi se focusează asupra unei alte lecții esențiale pentru elevii clasei a VIII-a ( și nu numai! ). Este vorba …